LAPAN TAHUN PENERBITAN JURNAL AL-TAMADDUN (2005-2013) (Eight Years Publication of Journal of al-Tamaddun (2005-2013) - Abdul Hamid, Faisal@Ahmad Faisal; Hassan, Saudah (Journal of Al-Tamaddun, 2015)
Artikel ini membincangkan perkembangan 8 tahun penerbitan Jurnal al-Tamaddun bermula dari tahun 2005 hingga 2013. Perbincangan mengenai penerbitan jurnal al-Tamaddun mengunakan pendekatan bibliometrik di mana 8 item akan dianalisis yang merangkumi bilangan artikel dalam setiap terbitan, bilangan halaman bagi setiap artikel, bahasa artikel, bentuk penulis, gender penulis, jawatan penulis, penulis prolifik dan institusi tempat bertugas penulis artikel.