The Significance of the Qur'anic Messages to Humanity - Ogunbado, Ahrnad Faosiy; Mus'ad Al-Otaib., Asia (Jurnal Usuluddin, 2010)
Allah telah mewahyukan sejumlah risalah kepada manusia memalui beberapa RasulNya.Hampir semua risalah tersebut bersifat terhad kepada kumpulan ummah tertentu sahaja. Sebaliknya al-Quran diwahyukan kepada semua manusia alhi zaman. Ini membayangkan signifikan al-Quran yang lebih umum berbanding kitab terdahulu. Sehubungan itu, makalah ini mengkaji signifikan mesej al-Quran yang sifatnya terpelihara daripada perubahan.